Промени в движението в събота за провеждането на маратон “Розова долина“

Във връзка с провеждане на Маратон „ Розова долина“ в празничната събота на 04.06.2022 г. от 08:00ч. до 15:00ч. се въвежда ограничаване на движението с оглед обезопасяване на мероприятието и организиране на реда и спокойствието на участниците в него. Промените засягат централна градска част в частта с дестинация „10 километра“.

Маратонът ще стартира от парк „ Розариум“. Трасето ще продължи по ул.„Стара планина“ на запад до пресичането и с ул.„Александър Пушкин“, след това – на юг по ул.„Александър Пушкин“ в източната лента на платното за движение до кръстовището с бул.„23-ти Пехотен Шипченски полк“ и по булевардо в посока запад-изток до Лъвовата чешма. Трасето продължава по бул.„Княз Алексанъд Батенберг“ в посока запад – изток и достига до бензиностанция ОМВ. С обратен завой на бул.„Княз Александър Батенберг“ бегачите ще се движат в посока изток-запад до бул.„Никола Петков“. В часовете от 08:20ч. до 9:30часа затворен за движение на МПС-та ще бъде участъка на бул.„Княз Александър Батенберг“ от кръстовището с бул.„Розова долина” до бензиностанция ОМВ.

След кръстовището на бул.„Княз Ал. Батенберг“ с бул.„Никола Петков“ колоната на бегачите ще се движи в източната лента на булеварда, преминава по металния пешеходен мост, пресичат Старата река и продължат на запад по велоалеята успоредна на ул.„Капрони“. Със завой надясно по ул.„Орешака“ продължават маратона по велоалеята за село Енина. Маратонът ще стигне до кръговото на изхода на град Казанлък в посока Габрово. Финалът е на източния вход на парк „Розариум“.